Rörlasern – en förstärkning i laserfamiljen

I vår laserhall har vi nu installerat en ny 14 meter lång rörlaser som gör det möjligt att kostnadseffektivt och kvalitetssäkert bearbeta bland annat rör.

Rörlaserskärning är en överlägsen metod för komplex rörbearbetning med hög precision. Tekniken är snabb och kostnadseffektiv, vilket möjliggör skärning av hål, urtag och kapning av materialet med exceptionell precision och hastighet. Genom att detaljerna laserskärs kan de även förberedas med tappar och hål i godset redan i förväg, vilket resulterar i perfekt passning vid svetsning.

Med maskinen som har automatisk laddning kan vi göra avancerade utskärningar av runda rör, fyrkantsrör, rektangulära rör och till och med öppna profiler och ellipser. Med den höga lasereffekten med fiber optimeras processen och möjliggör snabb, helautomatiserad och precis skärning.

Tack vare denna maskin kan vi nu erbjuda den här typen av bearbetning inom våra egna lokaler, vilket tidigare inte var möjligt i närheten av vår verksamhet. Detta resulterar i minskade transporter och ökar vår förmåga att hantera processen internt.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Marcus Holmberg eller på tel. 0140-38 47 53

By Tube Star 130