Laserskärning

av planplåt, rör och öppna profiler

Laserskärning är en teknologi med många fördelar. Precision, den höga kvaliteten på skärningen och snabbhet ger stor flexibilitet. Tack vare fiberlaserteknik och avplockning med robot lämpar sig tekniken vi använder oss av både för små och mycket stora serier. Vi på Stoeryd har har lång erfarenhet och väldokumenterade specialistkunskaper i denna teknik.

Laserskärning innebär stor frihet för konstruktörer vid val av material och utformning av produkter. Tack vare att skärningen är baserad på CAD-filer görs ändringar på mycket kort tid och är det en detalj som ska bockas är allt integrerat med våra kantpressar. Vi använder avancerad mjukvara för att laserskära och därmed effektivisera administrationen samt minimera materialspill.

Planlaser

Laserskärningen kan göras obemannad i små eller stora serier. Vår mest effektiva maskin är en 10 kW-fiberlaser med robot för planplåt som plockar detaljerna från skärbordet till pall. Denna fiberlasermaskin är många gånger snabbare än traditionell maskin och dessutom betydligt energisnålare.

I planplåt laserskär vi i materialtjocklek från 0,50 mm upp till 25 mm och borden är 3 000 x 1 500 mm. I de grövre materialen används Beam Shaper-teknologi för garanterat bästa resultat.

Rörlaser

Vår rörlaserskärmaskin med automatisk laddning installerades hösten 2023. I den här maskinen gör vi avancerade utskärningar av runda rör, fyrkantsrör, rektangulära rör och till och med öppna profiler och ellipser.

O ◻ ▯ ⬭ U C L —

Exempel på profiler

Den tekniskt avancerade 14 meter långa maskinen ersätter omständlig borrning, kapning, fräsning eller stansning av rör. Med den höga lasereffekten optimeras processen och möjliggör snabb, helautomatiserad och precis skärning.

När det gäller laserskärning av rör hanterar vi full bandbredd, från 10 till 130 mm.

Kontakta oss så berättar vi mer om våra tjänster gällande laserskärning.

Snabb och effektiv laserskärning med hög precision?
Jag vill veta mer!

Stoeryds olika laserskärningstekniker effektiviserar tillverkningen av produkter och komponenter. Jag vill att ni kontaktar mig för att berätta mer.